Grund Gelato

iselsker08e

Ingredienser:

2dl piskefløde
4dl letmælk
4 æggeblommer
100g sukker

Vejledning:

Hæld mælk og fløde i en gryde og varm denne op til lige før kogepunktet (små bobler vil komme frem i kanten) og stil gryden til side.

Æggeblommer og sukkes piskes (ca. 2 min) til en lys luftig æggesnaps.

1/3 af mælken tilsættes æggesnapsen under grundig omrøring, hvorefter gryden med mælk sættes over meget svag varme og æggesnapsen hældes langsomt tilbage i gryden under konstant omrøring. Lad det blive på meget svagt blus til det tykner så meget at du kan trække et spor på en træske.

Stil ismassen til afkøling i mindst 4 timer.

Isen køres på ismaskinen i yderlige ca. 40 min.

Prøv selv at finde på smags ingredienser til denne grund gelato.

Kommentarer  

0 #25 Kirsten 05-05-2014 07:23
Hej, lyder til at være let at gå til, tak. Hvor meget giver denne portion? På forhånd tak.
0 #24 michael Belai 29-03-2013 11:59
Kan man fryse gemme base is.?
+1 #23 Fie 08-08-2012 23:56
Kan fornemme at det bliver et fantastisk resultat. Har skiftet chokoladen ud i chokoladegelato en ud med blød nougat... Nøjj det kan varmt anbefales:-)
0 #22 Michael Stilling 18-08-2011 15:01
Citerer Kim:
Hej,

Nu har jeg lavet min første ismasse, men jeg synes at den er blevet meget grynet, hvordan kan det være? Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke...


Mælk koger ved ca 80 grader, det glemmer mange når de laver kaffe latte hjemme hvorfor de ikke helt bliver som på cafeen, men det skyldes typisk for meget eller for lidt varme. Gætter på det er det samme med Isen hvorfor et kaffe termometer er en vanvittig god investeringe både til kaffe og til is gætter jeg på. Nu skal jeg selv igang med det her is.

Mælk til kaffe latte skal være mellem 60-70 grader til orientering.
0 #21 Rikke Andersen 14-06-2011 22:41
Hey...
nogen der har prøvet og lave isen med jordbær/rabarbe r smag, og hvor meget vil i mene man skal komme i af jordbær/rabarbe rne?? har det måske bedst med at jeg har en opskrift jeg kan følge til punkt og prikke..
Håber i kan hjælpe:-))
0 #20 Iselsker.dk 12-05-2011 17:34
Det kan skyldes at du er kommet til at varme det lidt for meget op, eller ikke har rørt grundigt nok imens. Hvis det er meget slemt kan du jo lige si ismassen før du kører den på din ismaskine.
0 #19 Kim 11-05-2011 20:17
Hej,

Nu har jeg lavet min første ismasse, men jeg synes at den er blevet meget grynet, hvordan kan det være? Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke...
-1 #18 Ismand 16-01-2011 09:48
Er der nogen grund til at ismassen skal varmes udover at man vil af med bakterierne i æggeblommerne? Jeg tænker lidt at varmen ikke rigtig får nogen indflydelse på smagen, så man kan måske bruge pasteuriserede blommer og springe varmeprocessen over?
-2 #17 Martin 10-08-2010 22:52
Jeg har også lidt problemer med at få ismassen til at stivne.

Jeg går ud fra det er i processen, når man hælder fløde/mælk over i æg/sukker at den skal tykne?

Hvor tyk skal den blive? Som en mayo? Som sirup, der kan hældes? Eller skal den bare blive lidt mere tyk end mælk normalt er?
-2 #16 Jeppe 13-07-2010 22:02
Hejsa og tak for nogen lækre opskrifter :-)

Jeg kunne godt tænke mig at lave jordbær gelato og havde bare forestillet mig at tage nogen jordbær, blende dem og tilsætte til grundmassen. Men jeg vil lige høre om i har nogen erfaringer eller en mængde jeg skal bruge?

På forhånd tak!

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Lagondola.it:
Ønsker du en professionel ismaskine, eller en high-end ismaskine fra Musso, er der gode besparelser hos Lagondola.
- gå til webshop

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB