Heibergs IS

iselsker08e

Danmark har et af Europas højeste isforbrug. Vi spiser knap ti liter pr. person om året. Det er næsten dobbelt så meget, som de fleste andre europæiske lande. ”Heibergs is” er derfor et kærkommen supplement til bogmarkedets ”gør-det-selv-bøger. ”Heibergs is” er en udførlig introduktion til kunsten at lave is derhjemme. Bogen indeholder både hurtige og nemme opskrifter, men også mere tidskrævende opskrifter, der udfordrer den mere garvede ismager. Den rammer således et bredt publikum og er en god grundbog for alle, der elsker is. Opskrifterne er desuden lavet således, at en ismaskine ikke er nødvendig for et godt resultat.

heibergs-is
Heibergs IS
Skrevet af Morten Heiberg
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sider: 199
Vejl pris: 299,95-
Køb bogen - klik her

Morten Heiberg er uddannet kok og ejer virksomheden ” Dessertcirkus.” Han har, i mere end 15 år, inspireret hjemmegourmeter til at lave desserter med fokus på gode og danske råvarer. Denne bog er ingen undtagelse; Her er råvarerne i fokus, som en afgørende faktor for isens kvalitet.

"Heibergs IS" starter med afsnit om isens historie, isens indtog i Danmark, ismagerens udstyr, tips og tricks i iskøkkenet, gennemgang af ismaskiner m.m. Udover at være spændende læsning, klæder afsnittene dig godt på, til at få succes med ismageriet. Hertil kommer også et par facts om danskernes isvaner. Det er bogens budskab at gøre danskerne mere kvalitetsbevidste omkring is og omkring måden vi forbruger og indtager is på.

Herefter kommer opskrifterne, over 80 forskellige, der alle er flot illustreret med billeder. Du finder opskrifter opdelt i kategorier som fløde – og mælkeis, sorbeter, granita og yoghurtis. Først møder du opskrifter som vanilje-, kaffe- og chokoladeis- De klassiske is. Dog også med twists som; hvid chokoladeis med chokoladecookie-knas og marcipanis med honningbrød. Herefter møder du mere utraditionelle iskonstellationer som karamelis med kamille, kastanjeis, sveske – og armagnacis, advokado – og limeis. Samme princip gør sig gældende inden for sorbeter, granita og yoghurtis. Her gennemgås alt fra pære og hyldeblomstsorbet til ispinde med appelsin – og camparisorbet, fra mørke chokoladeispinde til mascarponeispinde.

Senere i bogen præsenteres du først for et væld af forskellige isdesserter, der som resten af bogens opskrifter spænder vidt. Her findes opskrifter på chokolade – hindbær – vaniljeislagkage og kirsebærisbomber, men også opskrifter som den traditionelle regnbueis og lakridsis. Bogen afrundes med opskrifter, der kombinerer is og kage i flotte desserter. Her kan nævnes opskrifter som den klassiske ”Baked Alaska”, der i sin enkelthed er en kagebund, der dækkes af is og derefter indkapsles i et tykt lag marengs. Marengslaget fungerer som ”isolering” og gør at isen tåler en tur i ovnen.

Slutteligt indeholder "Heibergs IS" et afsnit om, hvordan du laver isdrikke og forskelligt tilbehør, der kan serveres sammen med isen. Her findes opskrifter på forskellige chokoladesaucer, kagecreme, praliné, karamelliserede mandler/pistacier m.m.

Her på iselsker.dk har vi prøvet flere af opskrifterne, og kan kun opfordre jer til at købe denne fantastiske grundbog inden for hjemmelavet is.

koeb-bogen-nu
Læs også:
Isopskrift på Gin - og Tonic Sorbet fra Heibergs IS
Isopskrift på Lakridsis med hvid chokolade fra Heibergs IS

 

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB