Champagnesorbet

iselsker08e

Ingredienser:

4 personer

200 g sukker
4 1/2 dl vand
skallen af 1 usprøjtet citron
3 1/2 dl champagne eller anden mousserende vin
vodka til tilsmagning

Vejledning:

Champagnesorbet bliver tit brugt som en ganerenser mellem to retter i et måltid, men kombineret med andre slags is kan den også virke smagsforstærkende med sin rene, klare smag.

Kog en lage af sukkeret og vandet. Skræl citronen meget tyndt og lad skallen trække i den varme lage (brug evt. et juliennejern). Når sukkerlagen er helt kold, fjernes citronskallen og champagnen tilsættes. Afhængig af champagnens type (brut, sec, demi-sec – altså tør-sød) tilsmages sorbeten med et par stænk vodka.

Frys sorbeten og brug gerne en ismaskine, hvis du har en. Ellers hældes sorbeten i en skål, sættes i fryseren og omrøres en gang i timen, så den ikke sætter nåle.

Opskriften er lagt op med tilladelse fra Anne Heinze - besøg hendes blog på www.anneheinze.dk for flere gode og spændende madopskrifter og anmeldelser.

Kommentarer  

0 #1 Tina Hansen 03-05-2012 02:23
Kan man nå at fange boblerne inden den bliver frosset, eller er det helt umuligt?

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB