Lemon Curd is

iselsker08e

Ingredienser:

130 g sukker
5 æggeblommer
240 ml piskefløde
200 ml mælk
50 g lemon curd
Citronskal fra 1 citron
1 spsk (15 ml) citronsaft

Vejledning:

Lemon curd er en slags citronmarmelade som fås i de fleste fødevare butikker.

Rør sukker og æggeblommer hvide. Varm mælken til lige under kogepunktet. Pisk mælken ned i æggemassen i en tynd stråle.Hæld blandingen op i gryden igen og varm til 65-70 C. Tag fra varmen med det samme og hæld lemon curd i den varme masse og rør den til det er opløst. Kom citronskal i. Lad massen køle helt af – gerne over natten. Hvis man ikke vil have citronskal i den færdige is sigtes massen inden den blandes i den let piskede fløde. Pisk fløden let og vend den kolde citronmasse her i, tilsæt så citronsaft og kør ismassen i en ismaskine.

Et tip fra Seán Murphy: citron smager rigtig godt sammen med marengues og ingefær. Så han foreslår at man lægger  tempereret lemon curd is på en blød marengues bund og knuser en ingefær biscuit over.

Opskriften er indsendt af en besøgende på siden:

"En af mine absolute yndlingsopskrifter. Den kommer fra en bog ”the book of sweet things” som jeg købte i en lille is forretning (Murphy’s ice cream) på Irlands vestkyst. Dem der havde forretningen – Brødrene Seán og Kieran Murphy – er virkelig passionerede når det kommer til is og hvad der dertil hører og bogen er fantastisk. Der er en lille beskrivelse af hvorfor netop den enkelte opskrift er med eller er blevet til.

Denne Lemon curd is er en citronis men med en utrolig fin og let smag – meget delikat – og den passer til det meste. Den er blød og glat, og rimelig let. Det er en sådan is man bare sidder og nyder konsistensen og de fine smags nuancer af"

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB