Alt om ismaskiner

iselsker08e

Det kræver ikke det store udstyr for at lave din egen is, dog vil det gøre processen noget nemmere, og give isen en bedre konsistens hvis du investerer i en ismaskine.

På udkig efter en ismaskine ?
Klik her for aktuelle tilbud


Der findes 2 forskellige slags ismaskiner til hjemmebrug. Ismaskiner med indbygget kølesystem (også kaldet ismaskiner med kompressor), og ismaskiner med et eksternt fryselegeme.
Fælles for disse er at de har et rørersystem. En ismaskine fungere på den måde at den fryser isen udefra. For at undgå at isen sætter iskrystaller kommer dette rørersystem ind i billedet. Dette sørger for hele tiden at skrabe den frosne is af siderne for at give det en ensformig cremet konsistens.


Ismaskiner med kompressor:

Denne type ismaskine er udstyret med en kompressor samt et rører system. Kompressoren fungerer som en fryser og køler ismassen ned, samtidig med at den bliver rørt rundt. Med denne form for ismaskine kan du altså lave is igen og igen direkte efter hinanden.Ismaskine med kompressor

 

Fordele og ulemper:
+ Lav alt det is du vil
+ Du kan fryse isen noget hårdere end i model med eksternt køleelement.
- dyr i anskaffelse pris

 

Klik her for oversigt over forskellige ismaskiner med eget kølesystem

Ismaskiner med eksternt kølesystem:


Disse ismaskiner er enten udstyret med en hel skål eller et mindre fryselegeme som skal ligges i fryseren 12-24 timer før du ønsker at lave din is. Dette påvirker at du kan lave en portion is, og skal så genfryse skålen/elementet. Udover dette har de selvfølgelig et rører system der rører isen under indfrysningen for at undgå iskrystaller.Ismaskine med ekstern kølelegeme

 

Fordele og ulemper:
+ Billig i anskaffelses pris.
+ Fylder ikke meget i dit køkken
- Du kan kun lave en portion is
- Du kan ikke fryse isen særlig hård.

 

 

En ismaskine med kompressor vil i langt de fleste tilfælde være at foretrække, da man ikke er begrænset af hverken tid eller is mængde, på samme måde som med den ”billige” løsning. Man skal dog også gøre op med sig selv, hvor meget is man kommer til at lave. Hvis du kun laver en lille portion i ny og næ, er de billige ismaskiner et udmærket valg. Hvorimod hvis du virkelig vil eksperimentere og har gang i ismaskinen ofte, er det helt bestemt en ismaskine med kompressor du bør kigge efter.


Hvis du ønsker en ismaskine med kompressor har vi under menupunkt "ismaskiner og udstyr" samlet en række links til forskellige ismaskine modeller med egen kompressor til fornuftige priser.
Hvis du er i tvivl om hvilken ismaskine du skal vælge kan du måske få lidt inspiration i disse artikler om ismaskiner med kompressor:
DeLonghi ismaskiner
Gaggia ismaskiner
Nemox ismaskiner
Valg af ismaskine med kompressor
Wilfa ismaskine

 

Ønsker du mere information om ismaskiner med ekterntkølegeme bør du læse disse artikler:
Philips ismaskiner
KitchenAid KICA Ismaskine

 

 

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB