Der findes et hav af forskellige kaffevarianter. Nedenfor kan du se hvordan du laver de meste populærer varianter. Opskrifterne er listet efter kaffestyrken, med den stærkeste kaffe øverst.
Hvis du endnu ikke har styr på at lave et godt skud espresso så start med at læse afsnittet "espressoen"
Machiato:
Dobbelt espresso med pletter af mælkeskum. Tag skummet fra steamet mælk med en teske og plet din espresso med 3-4 små pletter eller en stor.. Machiato betyder plet på italiensk.
Cortado:
Dobbelt espresso med samme mængde steamet mælk som brygget espresso hvilket gerne skulle være ca. 50ml så det bliver ca. halv halv.
Cappuccino:
Dobbelt espresso i en stor rund kop stryges med kakao/chokolade pulver (der kan købes nogle færdige blandinger specielt til cappuccino). Herefter fyldes koppen op med steamet mælk. Kan også laves i mindre kop med et shot espresso hvis kaffen ønskes mildere.
Americano:
Dobbelt espressoshot med kogende vand. Start med at hælde kogende vand i koppen og bryg espresson ned i koppen. Denne kaffe kaldes også ofte for en "luksus filter-kaffe"
Caffé Latte:
Dobbelt espresso i et stort glas fyldes med steamet mælk. Mælkes skal steames så det ca. giver 1 cm mælkeskum. Denne kaffe kan også laves mildere med et enkelt shot og mindre glas.
Amerikansk kaffe:
Enkelt eller dobbelt shot alt efter den ønskede styrke. Hæld herefter 2 spsk nesquick eller ligende i koppen oven på espressoen og fyld op med meget varm mælk. Top med flødeskum og chokoladedrys.
Latte machiato:
Et enkelt espresso shot. Steam mælken og hæld den i et stort glas hvorefter espressoen hældes oven i mælken. Latte machiato kaldes ofte på en amme-latte da den ofte vælges af gravide/ammende kvinder.