Honning Gelato

iselsker08e

Ingredienser:

4 dl letmælk
2 dl fløde
6 æggeblommer
2 spsk. sukker
75 ml mørk honning

Vejledning:

Sukker, honning og æggeblommer hældes i en skål og piskes godt (ca. 2-3min). Det skal ikke piskes helt stift. Lige på grænsen til at der kan trækkes spor i massen.

Mælk og fløde varmes i en gryde op til lige omkring kogepunktet (små bobler ses i kanten af gryden). Tag gryden af blusset.

Hæld nu ca. 1/4 af mælken over i din skål med æggesnapsen. Rør dette grundigt sammen, hvorefter gryden med mælk igen sættes over meget svag varme, og dit mix hældes langsomt tilbage i gryden samtidig med at der røres grundigt. Når æggesnapsen er hældt i og det hele er opløst med mælken, tag da gryden af bluset og fortsæt omrøringen til det tykner så meget at du kan trække et spor på en træske.


Si herefter massen igennem en finmasket si i en beholder. Sæt denne på køl i min. 4 timer (helst natten over) og kør den herefter på ismaskinen.

Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden.

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB