Ingredienser:
4 dl letmælk 2 dl fløde 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 75 ml mørk honning
| Vejledning:
Sukker, honning og æggeblommer hældes i en skål og piskes godt (ca. 2-3min). Det skal ikke piskes helt stift. Lige på grænsen til at der kan trækkes spor i massen.
Mælk og fløde varmes i en gryde op til lige omkring kogepunktet (små bobler ses i kanten af gryden). Tag gryden af blusset.
Hæld nu ca. 1/4 af mælken over i din skål med æggesnapsen. Rør dette grundigt sammen, hvorefter gryden med mælk igen sættes over meget svag varme, og dit mix hældes langsomt tilbage i gryden samtidig med at der røres grundigt. Når æggesnapsen er hældt i og det hele er opløst med mælken, tag da gryden af bluset og fortsæt omrøringen til det tykner så meget at du kan trække et spor på en træske. Si herefter massen igennem en finmasket si i en beholder. Sæt denne på køl i min. 4 timer (helst natten over) og kør den herefter på ismaskinen.
Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden.
|