Popcornis

iselsker08e

Ingredienser:

8 portioner
8 pasteuriserede æggeblommer
½ liter piskefløde
½ liter sødmælk
170 g sukker
1 liter popcorn/ 2½ dl popcorn og 2 spsk olie

Vejledning:

Pop popcornene i en smagsneutral olie (fx majsolie). Du kan ikke bruge popcorn til microovn, da de er for fede og oftest tilsat salt.

Pisk æggeblommer med sukker til en sej masse.

Varm mælk og fløde op i en tykbundet gryde og tilsæt popcornene. Lad det simre i ca. fem minutter og varm så op til umiddelbart under kogepunktet, og si bagefter popcornene fra.

Hæld æggeblandingen i en tykbundet gryde og pisk langsomt mælken i, mens du varmer blandingen op. Pisk konstant og sørg for, at der kun er svag varme på blusset, for blandingen må ikke koge. Efter nogle minutter tykner blandingen, og når den kan dække bagsiden af en ske, er den klar.

Hvis du har en ismaskine, er det nu, den skal bruges. Ellers fyldes isen op i en skål og sættes i fryseren. Rør i isen mindst en gang hver halve time for at undgå, at den fryser i nåle.

Popcorniscremen smager tydeligt, men ikke overdøvende af popcorn. Jeg serverede den med pufsukker, og det havde den ønskede og overraskende effekt, når det eksploderer i munden. Du kan købe pufsukker her.

Opskriften er lagt op med tilladelse fra Anne Heinze - besøg hendes blog på www.anneheinze.dk for flere gode og spændende madopskrifter og anmeldelser..

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB