Grunde Gelato (ismageriet)

iselsker08e

Ingredienser:

1 l sødmælk
1 dl piskefløde
100g skummetmælkspulver
30 g flydende glukose (84 %)
4 g Cremodan*
eller 8 g husblas eller Melatin uden konservering*
200 g sukker
40 g dextrose
3 stk. æggeblommer
1 knivspids salt

*Cremodan kan købes online hos gelateria

Vejledning:

Bruger du husblas, så læg det i blød i koldt vand. Bruger du isstabilisator eller geleringspulver, så bland det godt med sukker.

Varm mælk, fløde, mælkepulver og glukose i en gryde, til det er lunt, og glukosen netop smeltet (ca. 40 grader). Tilsæt stabilisator blandet med sukker, dextrose og æggeblommer. Varm massen op til 84 grader, rør konstant. Hæld den op i en kold skål og stil på køl i min. 4 timer (optimalt 12-14 timer). Blend massen, inden den køres på ismaskine. Har du ikke en ismaskine, så rør den i hånden, og kom den i fryseren. Tag isen ud hvert kvarter og rør den godt igennem, til den er frossen - dvs. fem-syv gange.

*Bruger du husblas eller Melatin, vil massen blive til gelé, når den er kold, så blend geléen grundigt igennem og kør den på ismaskine.

Opskriften er bragt med tilladelse fra ismageriet.dk - Du kan finde mange flere opskrifter i bogen "ismageriet" af Kim Simonsen,

Kommentarer  

0 #13 Carit 01-07-2013 20:38
Savner mine is opskrifter. Mit eksemplar af 'ismageriet' er ødelagt af vand, og det er umuligt at opdrive en erstatning. Nogen der véd om et genoptryk er planlagt?
0 #12 Administrator 28-11-2011 20:16
Du kan købe Cremodan hos Gelateria (http://www.iselsker.dk/dkgelateria)
0 #11 Annette 18-04-2011 17:59
Med hensyn til vægt, kan man købe en god lille vægt til 219 kr. Gratis forsendelse indtil maj hos valueshop.dk
Jeg synes at grundopskrift 1 er en god base. Vi er helt syge med lakridsisen, men det skal være lakridsekstrakt (pulver) man kommer i, og der er den lille vægt god, også til cremodan'en.
0 #10 Anders 11-03-2011 13:32
Fortsat:

2) Sørg for at ismassen er "tyk" i konsistensen - rør isen langt længere end bare en sammenrøring
3) Hvis isen fryses ned, tag den op 15-25 min inden den serveres og lad den stå i køleskab (kortere ved sorbet)
0 #9 Anders 11-03-2011 13:27
Jeg tror det er en generel udfordring for os "hjemmebryggere " af kvalitets is. I og med at vi ikke tilsætter alle mulige ingredienser til at holde isen cremet i fryseren oplever vi at den bliver hård. Vi får til gengæld en bedre og renere is, uden alt det snavs industrielt produceret is indeholder - hvis I spørger mig. Uden at være ekspert på området, så tror jeg at de frostgrader vores hjemmefrysere kører med slet ikke egner sig til opbevaring af hjemmelavet is. Isfrysere på ismagerier opbevarer vidst ikke isen ret meget over 6-7 frostgrader. En anden udfordring er at de fleste (mig selv inklusiv) ikke tager sig helt den tid der skal til for at få en cremet/skummet konsistens i ismassen, allerede inden den kommer i maskinen. Mine tricks til en god cremet is er:
1) server så vidt muligt HELT "nyrørt" - direkte fra maskinen (køl evt. serverings glas/skål ned i fryseren inden - så smelter isen ikke så hurtigt)
2) Sørg for at ismassen er "tyk" i konsistensen - rør isen langt længere end bare en sammenrøring
3) Hvis isen fryses ned, tag den op 15-25 min inden den serveres og lad den stå i køleskab (kortere ved sorbet)
0 #8 Anne 24-02-2011 11:41
Kan nogen forklare mig , hvad ideen er med cremodan, glykose og skummetmælkspul ver i isen? Har prøvet opskriften og en uden alle de ingredienser og uden opkog. Jeg
kan ligesom ikke rigtig se nogen forskel i konsistensen, andet en den med alle ingrdienserne i bliver meget hård i fryseren.
VH
Anne
0 #7 Guest 17-08-2010 16:33
Hej, jeg kan kun give ret i at denne opskrift er en rigtig god "base" opskrift. Jeg har nu prøvet den nogle gange, og har også købt bogen fra issmageriet, hvilken jeg synes er en rigtig god bog. Jeg har dog det problem at jeg synes isen bliver meget hård når den har ligget i fryseren. Jeg savner den luftige og creamet is som man kan få flere steder hvor de laver galato-is. Hvad skal jeg gøre der??

Anders, du skriver at der er ca. 4 g i en teske, men er det Cremodan eller er det andet du har vejet af. Og vejer Cremodan så det samme?

Hilsen Claus
0 #6 Anders 11-08-2010 02:20
Hej Niels.

Der er ca 4 g i et teskefuld-mål (måleske). Så det er ½ teskefuld.

PS. Hvor kan man købe skummetmælkspul ver til en rimelig pris. Mindre end 80,- pr. kg.?
+1 #5 Lars 30-07-2010 22:38
Jeg har i dag købt 5 kg glukose 84% for 54 kr. + moms og 5 kg druesukker for 75 kr. + moms i Metro.
+2 #4 Robert 10-05-2010 23:26
Kan kun anbefale denne isopskrift. En rigtig god "base" is hvor du kan tilsætte hvad der nu falder dig ind. Den kræver godt nok et større indkøb, men er bestemt besværet værd.

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Lagondola.it:
Ønsker du en professionel ismaskine, eller en high-end ismaskine fra Musso, er der gode besparelser hos Lagondola.
- gå til webshop

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB