Lakridsis

iselsker08e

Ingredienser:

½ l fløde
3 æggeblommer
125 g sukker
25 g ren lakridspulver *

* Kan ofte fåes i helsekost butikker

Lakridsis
Er du vild med lakrids, så vil du elske denne opskrift på en lækker cremet fløde- lakridsis med en dejlige smag af lakrids.

Vejledning:

Æggeblommer og sukker piskes grundigt sammen til luftig æggesnaps.

Tilsæt herefter lakridspulver og pisk yderligere.

Pisk fløden stiv og vend denne i æggesnapsen.

Køl nu ismassen ned inden lakridsisen køres på din ismaskine

Tip:
Hvis du ikke kan finde lakridspulver kan du købe ren lakrids (fåes ofte i matas eller apoteket). Opløs dette i en sukkerlage lavet af 1½ dl vand og ½ dl sukker. Kog lakridsen ind i sukkerlagen til den er helt opløst og du har en form for lakrids-sirup, som så tilsættes ismassen i stedet for lakridspulver.

Kommentarer  

0 #14 kl petrersen 02-02-2013 18:20
hvorfor skal fløden i detter til fælde piske stift
når mand ser på de andre op skrifter med is skal mand blot kun piske ægene med sukker


mvh
hr
k l petersen
+1 #13 Tina Jakobsen 14-08-2012 01:56
Man kan købe lakridspulver i tiger, og andre af den slags butikker som har kryddrier osv til 10 kr.
0 #12 Anne-Lise Jørgensen 12-01-2012 14:49
Citerer Dorte Søgaard:
Jeg glemte at spørge om, hvor meget ren lakrids der skal i i stedet for lakridspulver ?
Venig hilsen
Dorte Søgaard
+5 #11 Oskar 05-08-2011 14:22
Undskyld jeg siger det - men blandingen af fløde og lakridspulver er forfærdelig:sad :

Helere Lave en blanding af halt så meget lakridspulver og så halv sødmælk og halv fløde - ellers bliver det hurtigt for fedt og klamt!
Det oplevede jeg!
+4 #10 Susanne 03-04-2011 20:33
Inspireret af "Jeg køber altid en pose lakridsbolcher (tyrkisk peber) Hælder
dem op i e skål og dækker dem med vand, men kun lige så vandet
dækker bolcherne, læg et stykke folie over og lad dem stå i en 3 - 4
dage, rør i skålen et par gange om dagen og på 4 dagen er de gerne smeltet.
Nu har du en en lakridsmasse som du kan tilsætte din is" fandt jeg på at tilsætte hjemmelavede Små Grå (tyrkisk peber opløst i vodka).

Isen kører i maskinen lige nu og tegner meget lovende!
+2 #9 Guest 14-11-2010 23:53
Tip: køb Superflyers og brug "indmaden" (dvs. de små lakridskorn) i isen. Det giver en dejlig crunchy konsistens.
+2 #8 Allan 02-09-2010 18:03
Hvis man ikke kan finde lakridspulver så køb de billige "panda" lakridser i netto og smelt dem sammen med fløden og lad det køle af... Det giver en dejlig smag... Ellers så har Urtegården lakridspulver.. .
+3 #7 Guest 03-08-2010 14:39
Citerer Dorte Søgaard:
Skal lakridsmassen være kold, før den tilsættes?

Et tip. Jeg køber altid en pose lakridsbolcher (tyrkisk peber) Hælder dem op i e skål og dækker dem med vand, men kun lige så vandet dækker bolcherne, læg et stykke folie over og lad dem stå i en 3 - 4 dage, rør i skålen et par gange om dagen og på 4 dagen er de gerne smeltet. Nu har du en en lakridsmasse som du kan tilsætte din is og andet, smag dig til rette.
Du kan selvfølgelig og så smelte dem i en gryde, det går lidt hurtigere.
+4 #6 Dorte Søgaard 15-07-2010 18:02
Skal lakridsmassen være kold, før den tilsættes?
-3 #5 Iselsker.dk 13-07-2010 20:55
Du har ret. Man bør bestemt bruge pasteuriserede æggeblommer i denne opskrift.

Alt efter hvor stærk lakridsen er kan mængden variere. Hvis du bruger engelsk lakrids er en stang på 10 g rigeligt til at give en god smag af lakrids.

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Lagondola.it:
Ønsker du en professionel ismaskine, eller en high-end ismaskine fra Musso, er der gode besparelser hos Lagondola.
- gå til webshop

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB