Ingredienser: 4 dl letmælk 2 dl fløde 4 æggeblommer 125 g sukker 1 knivspids salt 3 spsk hakket frisk basilikum | Vejledning: Mælk,fløde, salt og halvdelen af sukkeret hældes i en gryde sammen med fint hakket basilikum. Varm dette op til lige før det koger. lad det køle ned 20-30 min og hæld det i en blender for at få basilikummen fuldstændig fint hakket. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret i en anden gryde, til det er lyst og luftigt. Gryden sættes over svagt blus samtidig med at den varme mælk/løde med pasilikum langsomt hældes i mens der piskes fortsæt til lige nær kogepunktet (82-84 grader). Dette må endelig ikke komme op at koge. Stil herefter ismassen til afkøling (gerne natten over). Hæld ismassen i ismaskinen, og lad denne køretil isen er færdig. Obs. Hvis isen laves uden ismaskine, rør da jævligt i isen under nedfrysningen. Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden. |