Basilikumis

iselsker08e

Ingredienser:

4 dl letmælk
2 dl fløde
4 æggeblommer
125 g sukker
1 knivspids salt
3 spsk hakket frisk basilikum

Vejledning:

Mælk,fløde, salt og halvdelen af sukkeret hældes i en gryde sammen med fint hakket basilikum. Varm dette op til lige før det koger. lad det køle ned 20-30 min og hæld det i en blender for at få basilikummen fuldstændig fint hakket.

Pisk æggeblommer og  resten af sukkeret i en anden gryde, til det er lyst og luftigt. Gryden sættes over svagt blus samtidig med at den varme mælk/løde med pasilikum langsomt hældes i mens der piskes fortsæt til lige nær kogepunktet (82-84 grader). Dette må endelig ikke komme op at koge.

Stil herefter ismassen til afkøling (gerne natten over).

Hæld ismassen i ismaskinen, og lad denne køretil isen er færdig.

Obs. Hvis isen laves uden ismaskine, rør da jævligt i isen under nedfrysningen.

Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden.

 

 

 

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Lagondola.it:
Ønsker du en professionel ismaskine, eller en high-end ismaskine fra Musso, er der gode besparelser hos Lagondola.
- gå til webshop

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB