Ingredienser: 4 dl letmælk 2 dl fløde ½-1 vaniljestang 4 æggeblommer 125 g sukker 50 g mørk chokolade 40 g mandler | Vejledning: Mælk og fløde hældes i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen. Varm dette op til lige før det koger. Pisk æggeblommer og sukker i en anden gryde, til det er lyst og luftigt. Gryden sættes over svagt blus samtidig med at den varme mælk langsomt hældes i mens der piskes. Dette må endelig ikke komme op at koge. Pisk til massen er tyknet (sådan at man kan trække et spor på en træske). Stil herefter ismassen til afkøling (gerne natten over). Hak mandler og chokolade. Hæld ismassen i is-maskinen, og lad denne køre i ca. 20 min., indtil isen er ved at blive tyk. Tilsæt mandler og chokolade, og frys isen færdig i ca. 20 min. yderligere. Obs. Hvis isen laves uden ismaskine, rør da jævligt i isen under nedfrysningen. Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden. |