Ordet Latte betyder mælk på italiensk og latte art kan derfor oversættes som mælkekunst. Latte art er en populær disciplin for de fleste Baristaer og hvert år holders der både DM og VM i latte art. Det tager lang tid at blive rigtigt dygtig til at lave mønstre i kaffen med mælken, men med lidt teknik er det forholdsvis hurtigt at lærer at lave to af de mest kendte mønstre, rosetta’en og et hjerte som vi her på siden vil give en beskrivelse af teknikken til.
Start med at steame mælken i din mælkekande til den opnår den rette konsistens og temperatur (55-60oC). Dette gøres ved at bruge iskold mælk. Start med at holde steameren lige under overfladen, og placer den dybere efterhånden som mælken bliver tykkere. Hvis din mælk er for tynd eller der er bobler kan det hjælper at banke bunden af mælkekanden mod bordet. I det hele taget er det en god ide lige at banke bunden mod bordet et par gange og kør mælken rundt i kanden nogle gange, hvilket hjælper med til at få en blød tyk konsistens.
Tag koppen/glasset med dit færdigt bryggede espresso short og hold med den ene hånd samtidig med du har mælkekanden i den anden hånd. Tip koppen en smule imod dig selv og hæld langsomt mælken i uder fra kanten og ind mod midten. Når koppen er ca. halvt fyldt kan du begynde at lave dit mønster.
Rosetta:
Tekstbeskrivelse til komme snarest indtil videre må du nøjes med at lurer kunsten af efter videoen.
Hjerte:
Tekstbeskrivelse til komme snarest indtil videre må du nøjes med at lurer kunsten af efter videoen