Latte Art

iselsker08e

Ordet Latte betyder mælk på italiensk og latte art kan derfor oversættes som mælkekunst. Latte art er en populær disciplin for de fleste Baristaer og hvert år holders der både DM og VM i latte art. Det tager lang tid at blive rigtigt dygtig til at lave mønstre i kaffen med mælken, men med lidt teknik er det forholdsvis hurtigt at lærer at lave to af de mest kendte mønstre, rosetta’en og et hjerte som vi her på siden vil give en beskrivelse af teknikken til.Start med at steame mælken i din mælkekande til den opnår den rette konsistens og temperatur (55-60oC). Dette gøres ved at bruge iskold mælk. Start med at holde steameren lige under overfladen, og placer den dybere efterhånden som mælken bliver tykkere. Hvis din mælk er for tynd eller der er bobler kan det hjælper at banke bunden af mælkekanden mod bordet. I det hele taget er det en god ide lige at banke bunden mod bordet et par gange og kør mælken rundt i kanden nogle gange, hvilket hjælper med til at få en blød tyk konsistens.

Tag koppen/glasset med dit færdigt bryggede espresso short og hold med den ene hånd samtidig med du har mælkekanden i den anden hånd. Tip koppen en smule imod dig selv og hæld langsomt mælken i uder fra kanten og ind mod midten. Når koppen er ca. halvt fyldt kan du begynde at lave dit mønster.

Rosetta:
Tekstbeskrivelse til komme snarest indtil videre må du nøjes med at lurer kunsten af efter videoen.


Hjerte:
Tekstbeskrivelse til komme snarest indtil videre må du nøjes med at lurer kunsten af efter videoen

  

 

 

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB