Baked Alaska

iselsker08e

Ingredienser:

4-6 personer

1 lagkagebund
3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker/flormelis
500-750 ml god is
evt. mandelflager
ca. ½ dl Cointreau

Vejledning:

Isdesserten dækkes af marengs, grilles i ovnen, og efterfølgende overhældes den med lunet Cointreau, flamberes og forvandles til en Burning Alaska. 

Når det kan lade sig gøre at bage en isdessert, skyldes det den isolerende effekt fra lagkagebunden nederst og marengsen øverst. Baking Alaska kan have mange faconer, men den optræder ofte som en iglo.

Pisk æggehviderne meget stive og pisk derefter sukkeret i. De skal kunne bestå “skålen omvendt over hovedet-testen”.

Brug en eller flere slags is og fordel dem på lagkagebunden, så de danner en kuppel. Marengsen fordeles over isen. Enten helt enkelt med en dejskraber eller mere kunstfærdigt med en sprøjtepose. Marengsen skal dække isen helt for at opnå den isolerende effekt.

Er du den forsigtige type, så sæt desserten tilbage i fryseren i minimum en time, men op til en dag, inden den færdiggøres. Jeg gør det sjældent.

Pynter du med sprøjtepose og er bekymret for huller/sprækker i marengsen, så kan du bruge en Crème brûlée-brænder til at karamellisere marengsen med. Drys med mandelflager inden.

På klassisk vis skal Baked Alaska en tur i ovnen, inden servering. Tænd ovnen på grill og sæt desserten ind i ovnen. Den skal have 3-4 minutter, indtil marengsen begynder at blive gylden.

Mens desserten er i ovnen, varmes cointreauen op til flamberingen. Cointreauen lunes i en kasserolle, men den må ikke koge, for så fordamper alkoholen.

Når isen tages ud af ovnen, tændes cointreauen med en tændstik og hældes over isen, der serveres straks. Sluk eventuelt lyset, så det er lettere at se det blå skær af flamberingen.

Opskriften er lagt op med tilladelse fra Anne Heinze - besøg hendes blog på www.anneheinze.dk for flere gode og spændende madopskrifter og anmeldelser.

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Lagondola.it:
Ønsker du en professionel ismaskine, eller en high-end ismaskine fra Musso, er der gode besparelser hos Lagondola.
- gå til webshop

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB