Bailey is

iselsker08e

Ingredienser:
1 l base (se nedenfor)
100 g blød nougat
2 ½ dl Baileys.


Base:
1 l sødmælk
1 dl piskefløde
100g skummetmælkspulver
30 g flydende glukose (84 %)
4 g isstabilisator tilmælkeis (f.eks. Cremodan) eller 8 g husblas eller 8 g Melatin uden konservering*
200 g sukker
40 g dextrose
3 stk. æggeblommer
1 knivspids salt

Vejledning:

Smelt nougat og baileys sammen og køl det helt af. Tilsæt base. Kør på ismaskine.

Base:

Bruger du husblas, så læg det i blød i koldt vand. Bruger du isstabilisator eller geleringspulver, så bland det godt med sukker.

Varm mælk, fløde, mælkepulver og glukose i en gryde, til det er lunt, og glukosen netop smeltet (ca. 40 grader). Tilsæt stabilisator blandet med sukker, dextrose og æggeblommer. Varm massen op til 84 grader, rør konstant. Hæld den op i en kold skål og stil på køl i min. 4 timer (optimalt 12-14 timer). Blend massen, inden den køres på ismaskine. Har du ikke en ismaskine, så rør den i hånden, og kom den i fryseren. Tag isen ud hvert kvarter og rør den godt igennem, til den er frossen - dvs. fem-syv gange.

*Bruger du husblas eller Melatin, vil massen blive til gelé, når den er kold, så blend geléen grundigt igennem og kør den på ismaskine.

Opskriften er bragt med tilladelse fra ismageriet.dk - Du kan finde mange flere opskrifter i bogen "ismageriet" af Kim Simonsen.

Kommentarer  

0 #1 Stina 14-01-2012 04:28
Hvad gør jeg mon forkert??? Jeg syntes jeg følger opskriften til punkt og prikke men alligevel uden held.... Dog står der at man skal blande melatin og sukker inden det kommer i blandingen.... Har bare svært ved at forstå hvad det skulle gøre af forskel at sukkeret bliver blandet godt, sammen med melatinen....?

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Lagondola.it:
Ønsker du en professionel ismaskine, eller en high-end ismaskine fra Musso, er der gode besparelser hos Lagondola.
- gå til webshop

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB