Ingredienser:
| Vejledning:
Hæld mælk og nødder i en blender og blend det grundigt.
Hasselnøddemælken hældes i en gryde (hvis den ikke allerede er i en gryde) og sættes over medium varme til lige før kogepunktet (små bobler kommer til syne), hvorefter den fjeres fra blusset og 125 gram sukker samt de 50 gram fint hakket mørk chokolade tilsættes. Pisk indtil massen er blød og sukkeret og chokoladen er opløst. Pisk æggeblommer og sukker i en skål indtil det er lyst - ca. 2-3 min. Tilsæt herefter 1/4 af mækemassen under grundig omrøring.. Hæld herefter blandingen tiltage i gryden med mælkemassen og sæt denne over lavt blus imens du rører konstant. Varm op til lige under kogepunktet. Fjern da gryden. Si massen i en skål og tilsæt vaniljesukker. Stil den færdige ismasse på køl i mindst 4 timer, gerne natten over inden den køres ca. 30-40 min. på din ismaskine. Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden.
|
Kommentarer
Jeg lavede den med en vaniliestang i nøddemælken og 1/2 l. fløde og mælk for resten, fantastisk
Stiller det i en skål i fryseren og rører i det med jævne mellemrum indtil ismassen er blevet så hård at den ikke længere er til at røre rundt.