Bacio Gelato

iselsker08e

 

Ingredienser:

150 g hasselnødder
5 dl letmælk
2 dl fløde
50 gram mørk chokolade
175 g sukker
4 æggeblommer
1 tsk. vaniljesukker




 

 

Vejledning:


Fordel hasselnødder ud på en bageplade og stil dem i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 5-6. min til de er blevet lettere gyldne. Fjern nu skindet fra nødderne (dette kan gøres ved at gnide dem mod hinanden).


Put nødderne i en gryde sammen med mælk og fløde over medium varme og lad det simre svagt i ca. 5 min., hvor efter gryden dækkes til og stilles til side 15-20 min.

Hæld mælk og nødder i en blender og blend det grundigt.


Læg et viskestykke eller et ostelærred i en si over en skål eller gryde og filtrer nødde-mælken massen igennem dette (dette kan godt tage lidt tid).

Der vil højst sandsynligt være lidt mælk gået tabt, fyld efter med sødmælk så du har 7 dl nøddemælk

Hasselnøddemælken hældes i en gryde (hvis den ikke allerede er i en gryde) og sættes over medium varme til lige før kogepunktet (små bobler kommer til syne), hvorefter den fjeres fra blusset og 125 gram sukker samt de 50 gram fint hakket mørk chokolade tilsættes. Pisk indtil massen er blød og sukkeret og chokoladen er opløst.

Pisk æggeblommer og sukker i en skål indtil det er lyst - ca. 2-3 min. Tilsæt herefter 1/4 af mækemassen under grundig omrøring.. Hæld herefter blandingen tiltage i gryden med mælkemassen og sæt denne over lavt blus imens du rører konstant. Varm op til lige under kogepunktet. Fjern da gryden. Si massen i en skål og tilsæt vaniljesukker.

Stil den færdige ismasse på køl i mindst 4 timer, gerne natten over inden den køres ca. 30-40 min. på din ismaskine.

Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden.

 

 

Kommentarer  

0 #4 nicolai 21-01-2011 14:35
Du kan med fordel mindske sukkeret, da jeg mener den bliver meget sød.
Jeg lavede den med en vaniliestang i nøddemælken og 1/2 l. fløde og mælk for resten, fantastisk
+1 #3 Iselsker.dk 10-01-2011 17:54
Citerer Helene:
Hvad gør man, hvis man ikke har en ismaskine?


Stiller det i en skål i fryseren og rører i det med jævne mellemrum indtil ismassen er blevet så hård at den ikke længere er til at røre rundt.
+2 #2 Helene 08-01-2011 15:42
Hvad gør man, hvis man ikke har en ismaskine?
0 #1 Lengolango 25-10-2010 23:10
Nammenammenam sikke dog en behagelig oplevelse af fuldendt nydelse....skal helt sikkert prøves igen. Vil kun lave gelato fra nu af;o))

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Lagondola.it:
Ønsker du en professionel ismaskine, eller en high-end ismaskine fra Musso, er der gode besparelser hos Lagondola.
- gå til webshop

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB