Ingredienser: 200 g hasselnødder 5 dl letmælk 2 dl fløde 175 g sukker 4 æggeblommer 1 tsk. vaniljesukker | Vejledning: Fordel hasselnødder ud på en bageplade og stil dem i ovnen ved ca. 180grader i ca 5-6 min. til de er blevet lettere gyldne. Fjern nu skindet fra nødderne (dette kan gøres ved at gnide dem mod hinanden). Put nødderne i en gryde sammen med mælk og fløde over medium varme og lad det simre svagt i ca. 5 min., hvorefter gryden dækkes til og stilles til side 15-20 min. Hæld mælk og nødder i en blender og blend det grundigt. Hasselnøddemælken hældes i en gryde (hvis den ikke allerede er i en gryde) og sættes over medium varme til lige før kogepunktet (små bobler kommer til syne), hvorefter den fjeres fra blusset. Pisk æggeblommer og sukker i en skål indtil det er lyst og luftigt ca. 2-3 min. Tilsæt herefter 1/4 af mækemassen under grundig omrøring.. Hæld herefter blandingen tiltage i gryden med mælkemassen og sæt denne over lavt blus imens du rører konstant. Når æggesnapsen er hældt i og det hele er opløst med mælken, tag da gryden af bluset og fortsæt omrøringen til det tykner så meget at det klæber til en træske. Stil den færdige ismasse på køl i mindst 4 timer, gerne natten over inden den køres ca. 30-40 min på din ismaskine. Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden. |
Kommentarer