Hasselnød Gelato

iselsker08e

Ingredienser:

200 g hasselnødder
5 dl letmælk
2 dl fløde
175 g sukker
4 æggeblommer
1 tsk. vaniljesukker


Vejledning:

Fordel hasselnødder ud på en bageplade og stil dem i ovnen ved ca. 180grader i ca 5-6 min. til de er blevet lettere gyldne. Fjern nu skindet fra nødderne (dette kan gøres ved at gnide dem mod hinanden).

Put nødderne i en gryde sammen med mælk og fløde over medium varme og lad det simre svagt i ca. 5 min., hvorefter gryden dækkes til og stilles til side 15-20 min.

Hæld mælk og nødder i en blender og blend det grundigt.

Læg et viskestykke eller et ostelærred i en si over en skål eller gryde og filtrer nødde-mælke massen igennem dette (dette kan godt tage lidt tid).

Der vil højst sandsynligt være lidt mælk gået tabt, fyld efter med sødmælk så du har 7 dl nøddemælk.

Hasselnøddemælken hældes i en gryde (hvis den ikke allerede er i en gryde) og sættes over medium varme til lige før kogepunktet (små bobler kommer til syne), hvorefter den fjeres fra blusset.

Pisk æggeblommer og sukker i en skål indtil det er lyst og luftigt ca. 2-3 min. Tilsæt herefter 1/4 af mækemassen under grundig omrøring.. Hæld herefter blandingen tiltage i gryden med mælkemassen og sæt denne over lavt blus imens du rører konstant. Når æggesnapsen er hældt i og det hele er opløst med mælken, tag da gryden af bluset og fortsæt omrøringen til det tykner så meget at det klæber til en træske.

Si massen i en skål og tilsæt vaniljesukker.

Stil den færdige ismasse på køl i mindst 4 timer, gerne natten over inden den køres ca. 30-40 min på din ismaskine.

Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden.

Kommentarer  

+1 #4 jose 08-06-2012 15:36
skal den i fryseren i 4 timer??????
+1 #3 Hans Jørgen 18-02-2012 17:35
Suveræn opskrift - det skal blendes rigtigt godt, ellers går der for lang tid med filtrering
+1 #2 Martin 22-10-2011 18:18
For mig blev isen bare virkelig lækker og cremet, også selv efter at have været i fryseren i flere dage. :-) blev også kørt i en ismaskine. Skal helt sikkert lave den en anden gang. MUMS.
+1 #1 Ask 01-06-2011 00:22
Isen smagte godt men blev noget grynet og ikke saa cremet selvom den blev koert paa ismaskine.

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB