Tips til hjemmelavet is

iselsker08e

Her har du 10 gode tips til hjemmelavet is og brug af ismaskine.

1. Det er meget vigtigt med en god hygiejne når du laver din egen is, både mht. til bakterier men også smagsoplevelsen. Søg altid for at anvende helt rene skåle og redskaber. Rengør og vedligehold din ismaskine som det er beskrevet i manualen.

2. Da mange ismaskiner er lavet med en metalbeholder, bør du kun anvende enten plastic- eller træredskaber i beholderen, da du ellers kan ødelægge overfladen på metalbeholderen.

3. Hvis din opskrift kræver opvarmet mælk, søg da altid for at bruge lav til medium varme og hold hele tiden øje med mælken imens du rører. Dette er vigtigt for at undgå at du brænder mælken på i gryden.

4. Brug altid pasteurisede æg til isfremstilling. Ikke alle opskrifter kræver opvarmning af ismassen. Salmonella bakterier dør først ved 75 grader.

5. Hvis du har lavet en opvarmet ismasse med mælk og æg, søg da altid for at få den filtreret igennem et finmasket net/si.



6. Afkøl helst din ismasse før du hælder den på ismaskinen. Dette forkorter tiden i ismaskinen. Dette er især vigtigt hvis du bruger en ismaskine uden kompressor, da den har begrænset nedkølingstid.

7. Søg altid for at snitte nødder/chokolade, eller hvad du nu skal have i din is, i en størrelse så det kan gå igennem det påfyldningshul der er i de fleste ismaskiner. Vent med at tilsætte tingene til isen er begyndt at blive en smule fast.

8. Hvis du synes det færdige resultat er for blødt er det en god ide selv at fryse isen videre i din egen fryser. Isen skulle gerne på dette tidspunkt være så nedfrosset at den ikke vil komme til at krystallisere. Omvendt - hvis din is er blevet for hård af at ligge i fryseren, tag den da ud lidt tid før servering. Dette bør du i øvrigt næsten altid gøre, da en is oftest er bedst en smule optøet. Du kan med fordel nedkøle skålene du vil servere isen i, så isen ikke smelter for hurtigt når du serverer den.

9. Brug altid lufttætte plastbokse til nedfrysning af din is. Din hjemmelavede is er bedst inden for et par uger. Derefter kan konsistensen og smagen godt mærkbart blive forringet. Har isen været optøet må du aldrig nedfryse den igen. Dette kan forårsage madforgiftning.

10. Du kan med fordel lave en sukkelage på forhånd og have til at stå i køleskabet, så du nemt og hurtigt altid kan lave dig en dejlig forfriskende sorbet is.

 

 

 

 

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB