Gin- og Tonic Sorbet

iselsker08e

Ingredienser:

(6 personer)

8 spsk. gin
500 g. sukkerlage (se opskrift længere nede)
375 g tonic-vand
Saft af 1 citron

Pynt:
Evt. lime- eller citronbåde

Grundsukkerlage

(ca. 2000 g, du skal dog kun bruge 500 g. til gin- og tonicsorbet).

Du skal bruge:
1000 g sukker
1000 g vand
Evt. 1. stang god vanilje

heibergs-is-Gin-tonic-sorbet

Gin- og Tonic Sorbet
- opskrift fra Heibergs IS


"Det her er en voksendessert! Frisk  og dejlig med den karakteristiske smag af drink-klassikeren over dem alle: G&T. Du kan servere den som den søde afslutning på en middag eller som en lille, mundfriskende prædessert - i så fald er der til 10 personer i portionen her - Morten Heiberg"

Vejledning: 

Bland gin, sukkerlage, tonicvand og saften fra en sigtet citron i en beholder med et tætsluttende låg, og rør det godt sammen. Synes du blandingen mangler lidt syre, tilsættes lidt ekstra citronsaft. Stil beholderen i køleskabet, og lad væsken afkøle til den bliver helt kold.

Når væsken er blevet kold hældes den i en ismaskine, og køres til sorbet. Indfrysningstiden varierer fra ismaskine til ismaskine. Hold øje med ismassen, når den er blevet fast og har en grødet konsistens hældes den tilbage i en tætsluttende beholder og ligges i fryseren natten over.

Tag sorbeten ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og lad den temperere i køleskabet. Kugl den evt. op med en iskugleske eller en varm spiseske, og pynt evt. med lidt lime- eller citronbåde.

Server straks.

Grundsukkerlage:

Vand og sukker kommes i en gryde og bringes i kog. Væsken skal være klar, først da er den er den færdig. Hæld straks sukkerlagen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og lad den køle af. Sukkerlagen opbevares i køleskabet, hvor den har en holdbarhed på ca. 2. uger.

Dette er en af mange spændende og anderledes isopskrifter du kan finde i bogen Heibergs IS. Har denne opskrift givet dig mod på at afprøve flere af Morten Heibergs gode opskrifter, kan vi anbefale dig at købe Heibergs IS, hvor du finder et væld af anderledes isopskrifter som f.eks. en lavendel-is og en kastanjeis.

koeb-bogen-nu

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Lagondola.it:
Ønsker du en professionel ismaskine, eller en high-end ismaskine fra Musso, er der gode besparelser hos Lagondola.
- gå til webshop

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB