Ingredienser: (6 personer) 8 spsk. gin Pynt: Grundsukkerlage (ca. 2000 g, du skal dog kun bruge 500 g. til gin- og tonicsorbet). Du skal bruge: | Gin- og Tonic Sorbet
Vejledning: Bland gin, sukkerlage, tonicvand og saften fra en sigtet citron i en beholder med et tætsluttende låg, og rør det godt sammen. Synes du blandingen mangler lidt syre, tilsættes lidt ekstra citronsaft. Stil beholderen i køleskabet, og lad væsken afkøle til den bliver helt kold. Når væsken er blevet kold hældes den i en ismaskine, og køres til sorbet. Indfrysningstiden varierer fra ismaskine til ismaskine. Hold øje med ismassen, når den er blevet fast og har en grødet konsistens hældes den tilbage i en tætsluttende beholder og ligges i fryseren natten over. Tag sorbeten ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og lad den temperere i køleskabet. Kugl den evt. op med en iskugleske eller en varm spiseske, og pynt evt. med lidt lime- eller citronbåde. Server straks. Grundsukkerlage: Vand og sukker kommes i en gryde og bringes i kog. Væsken skal være klar, først da er den er den færdig. Hæld straks sukkerlagen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og lad den køle af. Sukkerlagen opbevares i køleskabet, hvor den har en holdbarhed på ca. 2. uger. Dette er en af mange spændende og anderledes isopskrifter du kan finde i bogen Heibergs IS. Har denne opskrift givet dig mod på at afprøve flere af Morten Heibergs gode opskrifter, kan vi anbefale dig at købe Heibergs IS, hvor du finder et væld af anderledes isopskrifter som f.eks. en lavendel-is og en kastanjeis. |