Disse beskrivelse er lavet ud fra hjemmelavet is, da man i industrien også tilsætter stabilisatorer og emulgatore for at skabe en mere holdbar konsistent. Samtidig er man også mere og mere gået fra at bruge æg ved moderne is fremstilling.
Flødeis/Parfait (perfekt): Dette er is lavet på fløde, æggeblommer og sukker.
Kalorieindholdet i flødeis: 200-280kcal per 100gram.
Klik her for opskrifter på flødeis.
Gelato: Gelato også kaldet Italiensk is er kendt som en blød og cremet is med rigtig god og kraftig smag. Gelato er en tung/kompakt is, da der stort set intet luft er pumpet ind i den. Derfor vejer en liter gelato også ca. 800-900 gram. Isen er oftest lavet med mælk, æggeblommer og sukker. Dette er med til at gøre isen noget mere kalorielet end flødeis.
Kalorieindholdet i gelato: 140-190kcal per 100gram.
Klik her for opskrifter på italiensk gelato.
Sorbet: En frugt is, hvis frugt indhold min. skal være 25 procent (ofte over 50% frugt). Laves oftes på en sukkerlage, friske frugter og en marengsblanding af æggehvider og flormelis. En anden form for sorbet er sherbet, hvor vandet er erstattet med mælk, fløde eller youghurt.
Kalorieindholdet i sorbet is: 80-120 kcal per 100gram.
Klik her for sorbet opskrifter.