Marengs

iselsker08e

Ingredienser:

4 æggehvider
200 gram sukker
1 tsk eddike

Hjemmelavet Marengs

Udnyt de overskydende æggehvider når du laver legerede ismasser, og lav dine egne velsmagende marengs. Det er både nemt og hurtigt.

Vejledning:


Æggehviderne piskes stive. Halvdelen af sukkeret og eddiken tilsættes, hvorefter massen piskes i yderligere 5-10 minutter. Resten af sukkeret røres i med let hånd. Fyld marengs massen i en sprøjtepose (en almindelig frysepose hvor du klipper hul i hjørnet kan også bruges) hvorefter at de sættes i små toppe på en smurt plade eller bagepapir. Herefter bages de ved svag varme, ca 100-110 grader i ca. 1 time. De er færdig bagt når de let slipper fra underlaget.


Forslag til opskriften:
Tilsæt hakket chokolde eller nødder.

Kommentarer  

-1 #16 Guest 03-09-2012 15:41
Citerer Daniel:
Jeg har simpelthen ikke eddike.. kan jeg bruge hvidvin i stedet for?

Jeg har været i samme situation og det kan bruges
-1 #15 Daniel 18-08-2012 19:37
Jeg har simpelthen ikke eddike.. kan jeg bruge hvidvin i stedet for?
+5 #14 Mig 05-06-2012 22:05
Citerer Ditte:
Hej..
Har i dag lavet disse marengs, men de vil simpelthen ikke blive færdige... Synes det er ret mærkeligt..
Nogen ideer til hvad jeg gør forkert?


Tænd Ovnen :-)?
+2 #13 Ditte 30-05-2012 00:07
Hej..
Har i dag lavet disse marengs, men de vil simpelthen ikke blive færdige... Synes det er ret mærkeligt..
Nogen ideer til hvad jeg gør forkert?
+1 #12 Anja Axelsen 17-05-2012 13:05
I mange tilfælde giver eddike også glans til det færdige produkt. Det gælder ikke kun marenges men også glasur. Man kan ikke smage eddiken.
+2 #11 Doktox X 14-03-2012 15:39
Det kan ikke smages
0 #10 Diana 04-01-2012 17:52
Jeg lavede æggesnaps af æggeblomerne og spiste den sammen med marengsen. Det smager godt :-)
+4 #9 ullami 20-11-2011 13:34
Citat:
ad!!, edike?, hvad gør edike?
det er sgu da klamt
Eddike gør marengsen lidt sej. Købemarengs smuldrer i munden på en støvagtig måde. Hjemmelavede marengs med eddike smuldrer ikke - de kan tygges og er man rigtig heldig opnår man at de giver en næsten karamelagtig tygge-oplevelse.

Glæder mig :-)
+3 #8 Jesper M 25-09-2011 23:37
Prøv at tilsætte 2 spiseskefulde rå lakrids pulver fra Johan Bülow, sammen med de sidste 100g sukker der vendes i massen.
Mums, det er svært at holde op med at spise dem, og fantastisk til en hjemmelavet vanilieis.

I øvrigt gør eddiken massen mere drøj, og fordamper fuldstændig under bagning.
+4 #7 Therese 25-07-2011 14:19
Det gør at marengsen bliver helt krid hvid. (:

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB