Ingredienser: 4 dl letmælk 2 dl fløde 4 æggeblommer 125 g sukker 100 g mørk chokolade | Vejledning: Mælk og fløde hældes i en gryde og varmen til lige før kogepunktet. Halvdelen er chokoladen smeltes i vandbad. Æggeblommer og sukker piskes i en anden gryde, til det er lyst og luftigt. Gryden sættes over svagt blus samtidig med at den varme mælk langsomt hældes i mens der piskes. Dette må endelig ikke kommer op at koge. På samme måde tilsættes den smeltede chokolade. Pisk til massen er tyknet (sådan at man kan trække et spor på en træske). Stil herefter ismassen til afkøling (gerne natten over). Hak den resterende chokolade. Hæld ismassen i is-maskinen, og lad denne køre i ca. 20 min, indtil isen er ved at blive lettere frossen. Tilsæt den hakkede chokolade og frys isen færdig i ca. 20 min yderligere. Obs. Hvis isen laves uden ismaskine, rør da jævligt i isen under nedfrysningen. Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden. |
Kommentarer
Jeg synes heller ikke is-massen bliver særlig cremet, men giver alligevel et godt cremet resultat når jeg kører den på min ismaskine.