Chokolade Gelato

iselsker08e

Ingredienser:

4 dl letmælk
2 dl fløde
4 æggeblommer
125 g sukker
100 g mørk chokolade



Vejledning:

Mælk og fløde hældes i en gryde og varmen til lige før kogepunktet.

Halvdelen er chokoladen smeltes i vandbad.

Æggeblommer og sukker piskes i en anden gryde, til det er lyst og luftigt. Gryden sættes over svagt blus samtidig med at den varme mælk langsomt hældes i mens der piskes. Dette må endelig ikke kommer op at koge. På samme måde tilsættes den smeltede chokolade. Pisk til massen er tyknet (sådan at man kan trække et spor på en træske).

Stil herefter ismassen til afkøling (gerne natten over).

Hak den resterende chokolade.

Hæld ismassen i is-maskinen, og lad denne køre i ca. 20 min, indtil isen er ved at blive lettere frossen.

Tilsæt den hakkede chokolade og frys isen færdig i ca. 20 min yderligere.

Obs. Hvis isen laves uden ismaskine, rør da jævligt i isen under nedfrysningen.

Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden.

Kommentarer  

0 #7 Henrik H 02-12-2012 13:43
Til 4 æggeblommer vil jeg mene, der er for meget væske. Jeg bruger 2½ dl mælk og 1½ dl fløde til 4 blommer, hvilket gør den ganske OK cremet inden frysning.
0 #6 Lars 08-08-2012 21:11
Jeg havde også lidt problemer med at få ismassen ligeså cremet som når jeg laver en flødeis, men god blev isen alligevel :-)
0 #5 milla 29-06-2011 00:17
jeg kunne heller ikke få det tykt, og jeg piskende i over 20 min. men nu prøver jeg at komme det i ismaskinen og ser om det virker alligevel.
0 #4 iselsker : 06-03-2011 12:55
Super go opskrift - jeg brugte sødmælk og fløde, og massen blev fin tyk. Kan kun sige ummmm :-)
0 #3 Nina 02-04-2010 11:05
Fik ligesom Duen bare en vandig masse, men prøvede alligevel at fryse det. Og positivt overaskende fik jeg et ret godt resultat! (:
0 #2 Per 19-01-2010 18:45
Fik du varmet massen op til nær kogepunktet ?
Jeg synes heller ikke is-massen bliver særlig cremet, men giver alligevel et godt cremet resultat når jeg kører den på min ismaskine.
0 #1 Duen 19-01-2010 17:03
syntes ellers jeg fulgte opskriften meget tæt...men fik bare en vandig masse...kunne slet ikke piske den tyk. Rigtig ærgeligt for den vandige masse smagte rigtig godt.

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Lagondola.it:
Ønsker du en professionel ismaskine, eller en high-end ismaskine fra Musso, er der gode besparelser hos Lagondola.
- gå til webshop

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB