Blåbær Gelato

iselsker08e

Ingredienser:

250 g friske blåbær
1 spsk. lemon juice
4 dl letmælk
2 dl fløde
175 g sukker
4 æggeblommer
1 tsk. vaniljesukkerVejledning:

Blåbær og lemonjuice blendes grundigt, hvorefter den blendede masse hældes i en si sat over en skål. Pres alt saften ud af massen med en træske eller lignende.

Hæld mælk og fløde i en gryde og varm denne op til lige før kogepunktet (små bobler vil komme frem i kanten) og stil gryden til side.

Æggeblommer og sukkes piskes (ca. 2 min) til en lys luftig æggesnaps.

1/3 af mælken tilsættes æggesnapsen under grundig omrøring, hvorefter gryden med mælk sættes over meget svag varme og æggesnapsen hældes langsomt tilbage i gryden under konstant omrøring. Lad det blive på svagt blus til det tykner så meget at du kan trække et spor på en træske.

Tag gryden af blusset og tilsæt blåbær pureen og vaniljesukkeret og rør det grundigt rundt, inden det sies igennem en finmasket si i en beholder og stilles på køl i min. 4 timer (gerne natten over).

Isen køres på ismaskinen i ca. 40 min.

Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden.

Kommentarer  

-11 #2 Lars 19-09-2009 02:10
Skal man ikke helst lave en sukkerlage og piske denne med æggene fremfor blot almindeligt sukker og æg? Jeg synes altd, at der resterer en smule sukker korn tilbage, selvom det er pisket grundigt. Man skal vel have den knasende fornemmelse fra sukkeret helt væk i isen?
-2 #1 Morten 01-06-2009 13:49
Hej

Rigtig god side med gode opskrifter. Jeg fulgte denne opskrift, men kom lidt whiskey. Det fungerer rigtig godt

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB