Ingredienser:
250 g friske blåbær 1 spsk. lemon juice 4 dl letmælk 2 dl fløde 175 g sukker 4 æggeblommer 1 tsk. vaniljesukker
| Vejledning:
Blåbær og lemonjuice blendes grundigt, hvorefter den blendede masse hældes i en si sat over en skål. Pres alt saften ud af massen med en træske eller lignende.
Hæld mælk og fløde i en gryde og varm denne op til lige før kogepunktet (små bobler vil komme frem i kanten) og stil gryden til side.
Æggeblommer og sukkes piskes (ca. 2 min) til en lys luftig æggesnaps.
1/3 af mælken tilsættes æggesnapsen under grundig omrøring, hvorefter gryden med mælk sættes over meget svag varme og æggesnapsen hældes langsomt tilbage i gryden under konstant omrøring. Lad det blive på svagt blus til det tykner så meget at du kan trække et spor på en træske.
Tag gryden af blusset og tilsæt blåbær pureen og vaniljesukkeret og rør det grundigt rundt, inden det sies igennem en finmasket si i en beholder og stilles på køl i min. 4 timer (gerne natten over).
Isen køres på ismaskinen i ca. 40 min.
Du kan erstatte letmælk og fløde med sødmælk. Dette vil også give et udmærket resultat. Dog vil isen ikke ikke bliver nær så cremet som hvis du bruger fløden. |
Kommentarer
Rigtig god side med gode opskrifter. Jeg fulgte denne opskrift, men kom lidt whiskey. Det fungerer rigtig godt