Valnøddeis med honning

iselsker08e

Ingredienser:

1/2 liter sødmælk
200 g akaciehonning
1 håndfuld valnødder
12 æggeblommer
100 g rørsukker
4 cl valnøddelikør (fås i specielle vinhandler)

Vejledning:

Opskrift fra Nikolaj Kirk.

Det bedste er at knække helt friske valnødder, til man har to håndfulde. Herefter hakkes de let med en tung kniv, kommes i en gryde sammen med mælken og bringes i kog. Lad det koge nogle minutter og træk så gryden fra varmen.
Imens piskes æggeblommer med sukker og honning til de bliver helt hvide og cremede. Legér herefter med mælkevæsken.
Når mælken begynder at blive tyk og cremet, fjernes den fra varmen og røres kold. Tilsmag nu med valnøddelikør. Der kan hældes mere i, hvis fire cl ikke er nok.
Kør nu iscremen på din ismaskine.
Hvis du ingen ismaskine har, hæld isen op i en lille bøtte og kom i fryseren. Hver halve time røres der i isen indtil den har sat sig helt.
Godt 15 minutter før den skal spises, tages den ud af fryseren og kommer lidt op i stuetemperatur.
Isen serveres fint med syltede kirsebær eller andre frugter.

Find flere spændende opskrifter på www.nikolajkirk.dk

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB