Brunkageis

iselsker08e

Ingredienser:

8 portioner

8 pasteuriserede æggeblommer
1 liter sødmælk
1 vanillestang
170 g sukker
75 g knuste brunkager
75 g finthakket mørk chokolade
evt. 2 spsk Cointreau

Vejledning:

En rigtig jule dessert

Flæk vanillestangen og kog den op sammen med mælken. Fisk vanillestangen op og lad mælken køle lidt af. Pisk imens sukker med æggeblommer, indtil det bliver næsten hvidt og sukkeret er opløst.

Hæld æggeblandingen i en tykbundet gryde og pisk langsomt mælken i, mens du varmer blandingen op. Pisk konstant og sørg for, at der kun er svag varme på blusset, for blandingen må ikke koge. Efter nogle minutter tykner blandingen, og når den kan dække bagsiden af en ske, er den klar.

Hvis du har en ismaskine, er det nu, den skal bruges. Ellers fyldes isen op i en skål og sættes i fryseren. Rør i isen mindst en gang hver halve time for at undgå, at den fryser i nåle. Resultatet bliver bedst, hvis du har en større skål, så isen kun skal ligge i et tyndt lag, da den fryser udefra (det tager ca. 2-2½ time at fryse denne portion is).

Når isen er ved at stivne, røres den hakkede chokolade, brunkagerne og evt. Cointreau i. Hvis du tilsætter det med det samme, vil fyldet falde til bunds.

Brunkageisen kan serveres med lun kirsebærsauce, men den går også an, som den er.

Kilde: Anne Heinze' blog - besøg siden  på www.anneheinze.dk for flere spændende opskrifter og anmeldelser

VI ANBEFALER:

 

Gelateria: 
Danmarks største udvalg af ismaskiner tilprivat brug både professionelt og . 
- gå til webshop.  

KitchenOne:
Alt i køkkenudstyr. Her finder du altid et godt tilbud på en ismaskine.
- gå til webshop    

Wupti:

Hos Wupti finder du et stort udvalg af ismaskiner til gode priser frit leveret.
- gå til webshop   

Indsend opskrift

Har du en god opskrift du har lyst til at dele med resten af brugerne her på iselsker.dk, er du mere end velkommen til at sende den til os, og vi vil sørge for at få den lagt op her på siden, til glæde for alle andre iselskere :-)

Klik her for at sende din isopskrift til os.

Valg af ismaskine

gaggialilleHar du endnu ikke anskaffet dig en ismaskine så se læs med her. Vi har lavet en lille guide til det rigtige valg af ismaskiner. Klik her for at læse vores guide til valg af ismaskine.

Kontakt os:

Send os en isopskriftHar du ris, ros, gode ideer eller en spændende opskrift her til siden er du meget velkommen til at kontakte os.
Iselsker.dk drives af Christiansen WEB